Connect with us

10 reguli de bune maniere pe care trebuie să le știe orice femeie deșteaptă

FASHION & BEAUTY

10 reguli de bune maniere pe care trebuie să le știe orice femeie deșteaptă

Anumite lucruri nu se demodează niciodată – unul dintre ele este respectarea regulilor etichetei. Dacă ești o fată de până în 30 de ani hotărâtă să ajungă departe, e foarte important să fii șic, grațioasă și puțin obraznică. Respectă aceste reguli și învață când trebuie să le încalci pentru e deveni o apariție memorabilă. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să ai succes:

 

1. Dispoziția nu ar trebui să îți afecteze niciodată manierele

Chiar și dacă ai cea mai îngrozitoare zi posibilă ar trebui să îți amintești că oamenii care interacționează cu tine s-ar putea să nu știe asta, așa că nu ar trebui să te răzbuni pe ei. Încearcă să zâmbești – fă același lucru și dacă alții se poartă urât cu tine – nu știi prin ce trec. Fii politicoasă.

 

2. Bilețelele cu „mulțumesc” sunt foarte importante

Toată lumea își dorește să se simtă apreciată, așa că obișnuiește-te să le lași bilețele scrise de mână în care să le mulțumești oamenilor pentru ajutor, timp sau generozitate.

3. Ai grijă la manichiură

Poți să fii îmbrăcată perfect – dacă oja ta e sărită, ai fi putut la fel de bine să porți un trening. Caută să ai o manichiură perfectă sau nu îți mai face unghiile deloc.

 

4. Fii întotdeauna grațioasă

Grația implică blândețe, politețe, bun gust și generozitate. Poți să fii grațioasă în fiecare aspect al vieții tale. Important e să îi tratezi pe ceilalți așa cum ai vrea să fii tratată.

5. Lasă telefonul deoparte

E îngrozitor să ieși cu oameni care își folosesc încontinuu telefoanele mobile. Mesajele electronice, rețelele de socializare și conferințele electronice ne consumă viața, dar încearcă să îți lași telefonul deoparte atunci când ieși cu prietenii sau când ești alături de părinți sau oameni de peste patruzeci de ani.

6. Gestionează cu tact problemele cu adversarii

Poți să îi transmiți cuiva că nu ar trebui să te trateze urât și fără să fii nepoliticoasă, fie că e vorba de colegi de serviciu sau de cameră. Pune-i la punct cu un zâmbet pe față și cu puțină ironie în vorbe. După cum spune Winston Churchill, „tactul e abilitatea de a-i spune cuiva să se ducă naibii astfel încât el/ea să aștepte cu nerăbdare călătoria.”

 

7. Numără-ți paharele

Numai stilată nu ai fi dacă ajungi să bei prea mult. Încearcă să nu te faci de râs atunci când ieși cu prietenii, pentru că nu știi niciodată cine te-ar putea vedea.

8. Încrederea este cheia

Amintește-ți că tu ești tu și că nimeni altcineva nu mai are trăsăturile tale unice. Ești de neînlocuit. Vei ajunge departe dacă îi respecți pe ceilalți, dacă îți celebrezi talentele și dacă îți păstrezi optimismul.

8 greșeli de stil care te fac să pari bătrâ nă și lipsită de stil

În decursul vieții, fiecare persoană își formează niște obiceiuri – și poate fi destul de greu să scapi de ele. Fiindcă timpul nu stă însă niciodată pe loc, trucurile tale de frumusețe favorite, care te ajută să atragi atenția tuturor și să le câștigi admirația, se pot întoarce împotriva ta. Iată câteva dintre greșelile de stil și de modă pe care le faci și care te fac să nu arăți la fel de bine pe cât ți-ai dori:

1. Nu respecți proporțiile

Pentru a arăta întotdeauna tânără și frumoasă, ține mereu cont de proporții. Atunci când porți niște pantaloni largi, poartă ceva strâmt în sus – și vice versa. Combină un tricou supradimensionat cu blugi skinny. De asemenea, ai grijă ca toate hainele să ți se potrivească perfect ca măsură.

2. Porți accesorii de aceeași culoare

Geanta, pantofii și cureaua de aceeași culoare arată foarte demodat (mai ales dacă au imprimeuri animale pe ele). Ca să ai o ținută luxoasă e suficient să ai un singur element colorat – restul lucrurilor pot fi în nuanțe neutre.

3. Nu porți o curea

Hainele largi fac corpul să pară greoi și fără formă, adăugându-ți niște ani și niște kilograme în plus. Imaginea ta va fi mereu irezistibilă dacă încerci să faci să pară că ai o siluetă de tip „clepsidră”.

4. Îți place prea mult stilul retro

Moda este ciclică, dar nu trebuie să rămâi blocată la un stil dintr-un anumit deceniu. Chiar și un articol vestimentar universal, precum blugii, poate să te îmbătrânească dacă nu este în pas cu moda. De exemplu – blugii evazați sunt un model care te îmbătrânește. Alege unii care să îți scoată în evidență picioarele.

5. Îți iei în continuare haine pentru adolescente

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, e normal ca stilul tău să se schimbe. Nu mai purta lucrurile pe care le foloseai când aveai 15 sau 20 de ani. Blugii cu pietricele și tricourile cu desene nu te fac să pari mai tânără – din contra, arată nepotrivit. Vei părea tânără și frumoasă dacă porți cei mai simpli blugi și tricouri fără imprimeuri.

6. Porți ochelari cu o ramă învechită

Lumea s-a convins de mult că ochelarii sunt un accesoriu stilat și util, care pot să îți ajusteze trăsăturile feței sau să îți strice complet imaginea. Designerii oferă adesea multe alternative moderne pentru modelele clasice, așa că nu te încăpățâna să alegi rame învechite.

7. Îți porți părul lung și drept

Părul lung și drept evidențiază schimbările cauzate de vârstă de pe fața ta. Alege o tunsoare mai scurtă sau, dacă nu ești pregătită încă pentru o asemenea modificare, tunde-ți părul în scări.

8. Alegi culori greșite pentru ojă

Nimic nu trădează vârsta precum mâinile. Nuanțele de lila, piersică sau perlă adaugă ani în plus mâinilor tale. Dacă vrei ca acestea să pară tinere și îngrijite, alege o ojă albă sau de o altă culoare care să lumineze pielea. Unghiile ar trebui să aibă o formă ovală și să fie de lungime medie.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus